Contacte

Si us voleu posar en contacte amb mi: alba.vives@hotmail.com / alba.vivesdos@gmail.com o al 652 03 11 88

dimecres, 18 de desembre del 2013

LLAGOSTINS AMB SALSA A L' OPORTO AMB XOCOLATA / LANGOSTINOS CON SALSA AL OPORTO CON CHOCOLATE

Hola!

L'entrada d'avui és un xic diferent, però molt adient per les dates que arriben. Avui us porto una recepta salada amb un toc molt dolç gràcies a un dels meus ingredients preferits: LA XOCOLATA!

Aquesta recepta és extreta del llibre "Chocolate II" de l'edició Xocolata de la Thermomix. Però no patiu, que aquells que no la tingueu podeu fer la recepta igualment, doncs és totalment adaptable. Així que.... SOM-HI!!!

Ingredients:

Per la picada

  • 2 dents d'all
  • 15 ametlles torrades sense pela
  • 2 branquetes de julivert (només les fulles)
  • 25 grms de xocolata fondant
  • 1 bitxo
Pel fumet de marisc:


  • 50 grms d'oli d'oliva
  • 600 grms de llagostins crus mitjans
  • 50 grms d'Oporto
  • Mitja pastilla de caldo de peix
  • 100 grms d'aigua
Pel sofregit:


  • 50 grms d'oli d'oliva
  • 50 grms de pastanaga
  • 75 grms de ceba
  • 1 fulla de llorer
  • Mitja culleradeta de pebre vermell dolç
Pas a pas:


Picada:

  1. Posi al got l'all, les ametlles, el julivert, la xocolata i el bitxo i tritureu 5seg/vel7. Retirem a un bol i reservem. // Pels que no teniu Thermomix feu la picada o bé amb la mà de morter o amb la picadora elèctrica, jo us aconsello la segona opció doncs ha de quedar ben picadet.
Fumet de marisc:


  1. Sense rentar el got, escalfem l'oli 3min/Varoma/vel.1. Mentrestant, pelem els llagostins, separant els caps i les peles i reservant els cossos. // Si no teniu Thermomix feu tot el fumet en una olla seguint els passos que us dono.
  2. Afegim els caps i les peles dels llagostins al got i sofregim 4min/Varoma/vel1.
  3. Incorporem el vi d'Oporto i, sense posar el cubilet, escalfem 1min/Varoma/vel1 (no posar el cubilet equival a no posar tapa a l'olla en aquest pas)
  4. Afegim la pastilla de caldo de peix i l'aigua i triturem 30seg/vel3 (amb el turmix ho podeu fer perfectament). A continuació, escalfem 2 min/Varoma/vel.2. Amb l'ajuda d'un xino, colem el contingut del got. Llencem les peles i reservem el fumet en un bol. Rentem el got i la tapa.

Sofregit

  1. Posem al got l'oli, la pastanaga i la ceba i trossegem 4seg/vel.4 // Si no teniu Thermomix feu-ho amb la picadora elèctrica o de manera manual.
  2. Afegim el llorer i sofregim 3min/Varoma/Gir a l'esquerra/Vel. cullera
  3. Incorporeu la picada reservada i sofregim 2min/Varoma/Gir a l'esquerra/Vel. cullera. Quan acabi el temps programat afegiu el pebre vermell.
  4. Afegiu el fumet de marisc reservat. Situeu el recipient Varoma a la seva posició amb els cossos dels llagostins i programeu 5-6min/Varoma/Gir a l'esquerra/Velocitat cullera. Col·loqueu els llagostins en un plat i aboqueu-hi per sobre el contingut del got. Serviu immediatament // Els que no teniu Thermomix podeu fer els llagostins al vapor amb el recipient Lekue i si no el teniu també els podeu fer a la planxa.
I aquí teniu el resultat! Un plat salat amb un toc molt dolç! Espero que us hagi agradat! Petonets de sucre!!!!


_____________


¡Hola!

La entrada de hoy es un poco diferente, pero muy adecuada para las fechas que llegan. Hoy os traigo una receta salada con un toque muy dulce gracias a uno de mis ingredientes favoritos: ¡EL CHOCOLATE!

Esta receta es extraída del libro "Chocolate II" de la edición Chocolate de la Thermomix. Pero no os preocupéis, que aquellos que no la tengáis podéis hacer la receta igualmente, pues es totalmente adaptable. Así que... ¡VAMOS!

Ingredientes:

Para la picada
  • 2 dientes de ajo
  • 15 almendras tostadas sin cáscara
  • 2 ramitas de perejil ( sólo las hojas )
  • 25 gr de chocolate fondant
  • 1 guindilla
Para el caldo de marisco:
  • 50 gr de aceite de oliva
  • 600 gr de langostinos crudos medios
  • 50 gr de Oporto
  • Media pastilla de caldo de pescado
  • 100 gr de agua
Para el sofrito:
  • 50 gr de aceite de oliva
  • 50 gr de zanahoria
  • 75 gr de cebolla
  • 1 hoja de laurel
  • Media cucharadita de pimentón dulce
Paso a paso :

Picada:
  1. Ponga en el vaso el ajo, las almendras, el perejil, el chocolate y la guindilla y triture 5seg/vel7. Retirar a un bol y reservamos // Para los que no tienen Thermomix hacer la picadura o bien con el mortero o con la picadora eléctrica, yo os aconsejo la segunda opción pues debe quedar bien picadito.
Caldo de marisco:
  1. Sin lavar el vaso, calentamos el aceite 3min/Varoma/vel.1. Mientras, pelamos los langostinos, separando las cabezas y las cáscaras y reservando los cuerpos. // Si no tenéis Thermomix hacer todo el caldo en una olla siguiendo los pasos que os doy.
  2. Añadimos las cabezas y las cáscaras de los langostinos en el vaso y sofreímos 4min/Varoma/vel1.
  3. Incorporamos el vino de Oporto y, sin poner el cubilete, calentamos 1min/Varoma/vel1 (no poner el cubilete equivale a no poner tapa a la olla en este paso)
  4. Añadimos la pastilla de caldo de pescado y el agua y trituramos 30seg/vel3 (con el turmix lo podéis hacer perfectamente). A continuación, calentamos 2 min/Varoma/vel.2. Con la ayuda de un chino, colamos el contenido del vaso. Tiramos las cáscaras y reservamos el caldo en un bol. Lavar el vaso y la tapa.
Sofrito:
  1. Ponemos en el vaso el aceite, la zanahoria y la cebolla y troceamos 4seg/vel.4 // Si no tenéis Thermomix hacerlo con la picadora eléctrica o de manera manual.
  2. Añadimos el laurel y sofreímos 3min/Varoma/Gir a la izquierda / Vel. cuchara.
  3. Incorporar la picada reservada y sofreímos 2min/Varoma/Giro a la izquierda/Vel. cuchara. Cuando acabe el tiempo programado añadir el pimentón.
  4. Agregar el caldo de marisco reservado. Colocar el recipiente Varoma a su posición con los cuerpos de los langostinos y programar 5-6min/Varoma/Giro a la izquierda/Velocidad cuchara. Colocar los langostinos en un plato y verter por encima el contenido del vaso. Servir inmediatamente // Los que no tienen Thermomix pueden hacer los langostinos al vapor con el recipiente Lekue y si no lo tenéis también los podéis hacer a la plancha.
¡Y aquí está el resultado! ¡Un plato salado con un toque muy dulce! ¡Espero que os haya gustado! ¡¡Besitos de azúcar!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada