Contacte

Si us voleu posar en contacte amb mi: alba.vives@hotmail.com / alba.vivesdos@gmail.com o al 652 03 11 88

dilluns, 2 de desembre del 2013

PASTÍS DE CINE!!! PART 2 / ¡¡PASTEL DE CINE!! PARTE 2

Bona tarda!!!!

Avui us porto el pas a pas del pastís de cine que li vaig fer a la meva súper flor! Ara ja l'ha vist i puc penjar-vos totes les fotografies!

Com ja us vaig comentar es tractava d'una festa Hollywood, per això vaig decidir fer-li una placa del passeig de la fama. Perquè quedés amb vores perfectes us vaig donar la recepta del ganache de xocolata.
A part, també necessitareu dues plaques (safates primes de cartró, ja les venen) una per d'alt i una per baix. Tallem el pastís a la mida de la safata. Jo vaig fer una safata de forn i després amb la placa de 32cm vaig tallar el pastís a mida. Tot seguit, amb l'ajuda de l'espàtula anem posant ganache als voltants fent servir de guia les dues plaques. Quan ho tinguem recte i perfecte ho posem a la nevera uns 30 minuts. Quan la xocolata de les cantonades estigui dura traiem la placa de dalt i acabem d'emplenar perquè quedi el més llis possible. Després ho hem de tornar a posar a la nevera fins que quedi dur del tot, jo us recomano deixar-lo d'un dia per l'altre. Aquí us mostro unes fotografies.



Ara és hora de començar amb el fondant! Tot i que així ja és del tot gustós per menjar, encara pot ser molt més maco! Som-hi!

En primer lloc, estirem una bona bola de fondant vermell per elaborar la famosa catifa vermella per posar a sobre de la base. És important que sigui un vermell potent. Per saber la mida tallarem el fondant fent servir la base com a regle (la meva base era de 40cm). No cal que poseu res a la safata si el poseu a sobre i l'estireu una mica amb l'espàtula d'allisar quedarà perfecte. Retalleu si us sobresurt una mica d'algun lloc, doncs a l'agafar-lo pot ser que es deformi una mica.


Ja tenim la base a punt, la deixem reposar, perquè així la nostra catifa s'endureixi una mica. És hora de cobrir el pastís. Jo ho vaig fer amb fondant negre. Estirem una bola i cobrim el pastís a poc a poc i intentant que no quedin arrugues. Quan el tenim cobert eliminem les empremtes amb l'allisador i el posem al mig de la base, jo ho vaig mesurar amb el regle i havia de deixar quatre centímetres aproximadament, perquè quedés centrat.


Aquest negre tan simple no reflectia el glamour de Hollywood, per això vaig pintar-lo amb pols de perla color or vell. El resultat és molt positiu. És de la marca Fratello que estava present a la fira i de la qual us he parlat perquè era una marca amb colorants molt potents. El dia de la fira em vaig poder endur una mostra i la veritat és que estic desitjant poder-la comprar aquí quan la comercialitzin!


Vaig voler afegir el meu toc personal a aquest pastís amb una petita metàfora escrita a la base i que tenia relació amb l'aniversari de la Maria: ...dolços 25. Ho vaig pintar amb daurat i ho vaig repassar dues vegades perquè es veiés bé.



Ara toca centrar-se en l'estrella. Hem va costar una mica fer-la a mida, jo em vaig imprimir una plantilla que hem va ajudar a que la forma quedés perfecta. Per fer-la vaig agafar una mica del vermell de la base que em va sobrar i el vaig convertir en un vermell rosat.


La veritat és que no va resultar un pastís del tot difícil perquè treball en fondant en té poc, més aviat és que quedin bé els detalls. Vaig pintar el nom i el vaig repassar varies vegades perquè quedés brillant. Després vaig fer un cercle negre i hi vaig gravar la placa amb més pintura daurada. Estrella: The best of the world! Perquè ets la millor!! 
I per acabar... un munt de cors perquè t'estimem molt!! 



Ahh!! I les espelmes! :-)

Perquè t'ho mereixes tot, perquè fa gairebé 25 anys que ens coneixem i perquè amigues com tu n'hi ha molt poques. Pels bons i els dolents, però sobretot pels dolents. Per molts anys Marieta! 

I a vosaltres, gràcies per llegir-me! Petonets de sucre!

_______________________

¡¡Buenas tardes!!

Hoy os traigo el paso a paso del pastel de cine que le hice a mi super flor! Ahora ya lo ha visto y puedo colgar todas las fotografías!

Como ya os comenté se trataba de una fiesta Hollywood, por eso decidí hacerle una placa del paseo de la fama. Para que quedara con bordes perfectos os di la receta del ganache de chocolate.
Aparte, también necesitaréis dos placas (bandejas delgadas de cartón, ya las venden) una para encima y otra para debajo. Cortamos el pastel a la medida de la bandeja. Yo hice una bandeja de horno y luego con la placa de 32cm corté el pastel a medida. A continuación, con la ayuda de la espátula vamos poniendo ganache los alrededores utilizando de guía las dos placas. Cuando lo tengamos recto y perfecto lo ponemos en la nevera unos 30 minutos. Cuando el chocolate de las esquinas esté duro sacamos la placa de arriba y acabamos de rellenar para que quede lo más liso posible . Después tenemos que volver a poner en la nevera hasta que quede duro del todo , yo os recomiendo dejarlo de un día para otro . Aquí os muestro unas fotografías .



Ahora es hora de empezar con el fondant! Aunque así ya es del todo gustoso para comer, aún puede ser mucho más bonito! Vamos!


En primer lugar, estiramos una buena bola de fondant rojo para elaborar la famosa alfombra roja para poner encima de la base. Es importante que sea un rojo potente. Para saber el tamaño cortaremos el fondant utilizando la base como regla (mi base era de 40cm). No hay que poner nada en la bandeja si al poner encima lo estiramos un poco con el alisador quedará perfecto. Recortar si sobresale un poco de algún lugar, pues al cogerlo puede que se deforme un poco.


Ya tenemos la base a punto, la dejamos reposar, para que así nuestra alfombra endurezca un poco. Es hora de cubrir el pastel. Yo lo hice con fondant negro. Tiramos una bola y cubrimos el pastel poco a poco e intentando que no queden arrugas. Cuando lo tenemos cubierto eliminamos las huellas con el alisador y lo ponemos en medio de la base, yo lo medí con la regla y debía dejar cuatro centímetros aproximadamente, para que quedara centrado.


Este negro tan simple no reflejaba el glamour de Hollywood, por eso pinté con polvo de perla color oro viejo. El resultado es muy positivo. Es de la marca Fratello que estaba presente en la feria y de la que os he hablado porque era una marca con colorantes muy potentes. El día de la feria pude llevar una muestra y la verdad es que estoy deseando poder comprar aquí cuando la comercialicen!


Quise añadir mi toque personal a este pastel con una pequeña metáfora escrita en la base y que tenía relación con el aniversario de la María: ... dulces 25. Lo pinté con dorado y lo repasé dos veces para que se viera bien.



Ahora toca centrarse en la estrella. Me costó un poco hacerla a medida, yo me imprimí una plantilla que me ayudó a que la forma quedara perfecta. Para hacerla cogí un poco del rojo de la base que me sobró y lo convertí en un rojo rosado.


La verdad es que no resultó un pastel del todo difícil porque trabajo en fondant tiene poco, más bien es que queden bien los detalles. Pinté el nombre y el repasé varias veces para que quedara brillante. Luego hice un círculo negro y grabé la placa con más pintura dorada. Estrella: The best of the world! Porque eres la mejor!
Y para terminar ... un montón de corazones porque te queremos mucho!



Ahh! Y las velas! :-)
Porque te lo mereces todo, porque hace casi 25 años que nos conocemos y porque amigas como tú hay muy pocas. Por los buenos y los malos, pero sobre todo por los malos. Feliz cumpleaños Marieta!

Y a vosotr@s, gracias por leerme! Besitos de azúcar!