Contacte

Si us voleu posar en contacte amb mi: alba.vives@hotmail.com / alba.vivesdos@gmail.com o al 652 03 11 88

dissabte, 9 de novembre del 2013

GALETES DE MANTEGA NADALENQUES / GALLETAS DE MANTEQUILLA NAVIDEÑAS

Bon dia bonics i boniques!
Primer de tot, vull demanar disculpes perquè ahir us vaig prometre una entrada i no vaig poder complir! Els que em coneixeu sabeu que estem passant per un moment de canvis, per tant estic segura que em disculpareu! 
Avui us porto una recepta boníssima!! Una recepta que de ben segur us portarà molts records!
Qui no recorda aquelles boníssimes galetes de mantega daneses que venen dins d'una caixa de llauna de color blau? 

Doncs si! Avui us facilitaré la recepta que us permetrà gaudir-ne cada vegada que us vingui de gust i per un preu força econòmic.

Ingredients: 

  • 150 gr mantega (no pot ser margarina!!)
  • 250 gr farina
  • Una cullerada d'essència de vainilla líquida
  • 80 gr sucre glas
  • Un pessic de sal

Pas a pas:


  1. Tamisar el sucre glas i la farina per separat
  2. La mantega, a temperatura ambient, s'ha de barrejar amb el sucre glas tamisat (amb batedora elèctrica, KitchenAid o Thermomix)
  3. Afegim l'essència de vainilla líquida, la sal i la farina poc a poc.
  4. Veureu que finalment, la màquina no podrà acabar de lligar-ho tot, així que us aconsello que acabeu d'amassar-ho manualment.
  5. Tot seguit, estireu la massa sobre un paper antiadherent (veureu que costa una mica perquè al ser bàsicament de mantega es molt flonja) i la deixeu reposar a la nevera al voltant de dues hores.
  6. Escalfeu el forn a 180º
  7. Quan hagi estat en repós podeu passar a tallar-les amb l'ajuda d'un tallador de galetes de la forma que més us agradi, les poseu en una plata de forn amb paper antiadherent i les enforneu uns 10 minuts a 180º. Vull deixar clar que el temps de forn depèn de la intensitat de cada forn així que us aconsello que quan les veieu daurades les traieu encara que no hagin passat els deu minuts.

Aquestes galetes, tot i que són bones per si soles, es poden decorar amb fondant i glassa. De fet són les que he fet servir jo per realitzar el calendari d'advent que veieu a continuació.
Aprofito l'entrada per demanar-vos que em voteu al tercer concurs de galetes nadalenques que organitza My Lovely Food. Per fer-ho heu d'entrar, en primer lloc, a la pàgina de Facebook de My Lovely Food i donar-li a Me gusta (https://www.facebook.com/pages/My-Lovely-Food-Online-Fresh-Shop/101953666560383) i, tot seguit, entrar en el link https://www.facebook.com/pages/My-Lovely-Food-Online-Fresh-Shop/101953666560383?id=101953666560383&sk=app_451684954848385 i votar per la meva fotografia (la del calendari d'advent). Això ho podeu fer cada dia fins al mes de Desembre.

I ara, a treballar, que teniu molta feina a elaborar galetes de mantega daneses. I recordeu, si teniu algun dubte o voleu compartir amb nosaltres les vostres creacions només cal que deixeu els vostres comentaris ja sigui via bloc o via Facebook.

Moltes gràcies per la vostra atenció! Fins demà!
Petonets de sucre!
________________________________

¡Buenos días bonitos y bonitas!
Primero de todo, quiero pedir disculpas porque ayer os prometí una entrada y no pude cumplir! Los que me conocéis sabéis que estamos pasando por un momento de cambios, por lo tanto ¡estoy segura de que me disculparéis!
¡Hoy os traigo una receta buenísima! Una receta que seguro os traerá muchos recuerdos!
¿Quién no recuerda aquellas buenísimas galletas de mantequilla danesas que venden dentro de una caja de lata de color azul?
¡Pues si! Hoy os facilitaré la receta que os permitirá disfrutar cada vez que os apetezcan y por un precio muy económico.

Ingredientes:

  • 150 gr mantequilla (¡no puede ser margarina!)
  • 250 gr harina
  • Una cucharada de esencia de vainilla líquida
  • 80 gr azúcar glas
  • Una pizca de sal

Paso a paso:

  1. Tamizar el azúcar glas y la harina por separado
  2. La mantequilla, a temperatura ambiente, se debe mezclar con el azúcar glas tamizado (con batidora eléctrica, KitchenAid o Thermomix)
  3. Añadimos la esencia de vainilla líquida, la sal y la harina poco a poco.
  4. Veréis que finalmente, la máquina no podrá terminar de ligar todo, así que os aconsejo que acabéis de amasar manualmente.
  5. A continuación, estiráis la masa sobre un papel antiadherente (veréis que cuesta un poco porque al ser básicamente de mantequilla es muy blanda) y la dejais reposar en la nevera alrededor de dos horas .
  6. Calentar el horno a 180º
  7. Cuando haya estado en reposo podéis pasar a cortarlas con la ayuda de un cortador de galletas de la forma que más os guste, las colocáis en una fuente de horno con papel antiadherente y las horneáis unos 10 minutos a 180º. Quiero dejar claro que el tiempo de horno depende de la intensidad de cada horno así que os aconsejo que cuando las veáis doradas las retiréis aunque no hayan pasado los diez minutos .

Estas galletas, aunque son buenas por sí solas, se pueden decorar con fondant y glasa. De hecho son las que he usado yo para realizar el calendario de adviento que podéis ver a continuación.
Aprovecho la entrada para pediros que me votéis en el tercer concurso de galletas navideñas que organiza My Lovely Food. Para hacerlo hay que entrar, en primer lugar, a la página de Facebook de My Lovely Food y darle a Me gusta (https://www.facebook.com/pages/My-Lovely-Food-Online- Fresh-Shop/101953666560383) y, a continuación, entrar en el link https://www.facebook.com/pages/My-Lovely-Food-Online-Fresh-Shop/101953666560383?id=101953666560383&sk=app_451684954848385 y votar por mi fotografía (la del calendario de adviento). Esto lo podéis hacer cada día hasta el mes de Diciembre.

Y ahora, a trabajar, que tenéis mucho trabajo en elaborar galletas de mantequilla danesas. Y recordar, si tenéis alguna duda o deseáis compartir con nosotros vuestras creaciones sólo tenéis que dejar vuestros comentarios ya sea vía blog o vía Facebook.

Muchas gracias por su atención! Hasta mañana!
Besitos de azúcar!