Contacte

Si us voleu posar en contacte amb mi: alba.vives@hotmail.com / alba.vivesdos@gmail.com o al 652 03 11 88

dijous, 7 de novembre del 2013

DE QUÈ PARLEM? REBOSTERIA CREATIVA! / ¿DE QUE HABLAMOS? ¡REPOSTERIA CREATIVA!

Com ja vaig comentar a l’entrada d’ahir, podem considerar la rebosteria com un art, això és així per la diversitat de possibilitats que ens ofereix la seva elaboració i per les diferents presentacions que pot tenir un dolç. Així doncs, la rebosteria creativa no és només l’art de preparar dolços exquisits sinó, també, cuidar la decoració utilitzant la nostra màxima creativitat. La nostra imaginació no té ni ha de tenir límits, i és precisament això el que marca la diferència amb la rebosteria artesanal típica, ja que no només és important la qualitat culinària sinó també el valor estètic.

Per tant, quan parlem de pastisseria creativa o rebosteria creativa ens referim a aquells postres que han estat elaborats mitjançant tècniques de decoració que donen un toc de creativitat als nostres dolços.

En el món de la rebosteria creativa podem trobar diferents tipus de dolços que explicaré detalladament a continuació:

-   GALETES DECORADES:  Les galetes són un producte tradicional en el món dels dolços i tenen un paper important dins la rebosteria creativa. La glassa i el fondant són la millor elecció per decorar galetes, però no són l’única, ja que també podem trobar talladors i segells que permeten donar un toc de personalitat a les nostres galetes.

-     CAKEPOPS: Hi ha diferents maneres d’aconseguir aquest apetitós Chupa-chups de pa de pessic, d’una banda els podem elaborar a partir d’un pa de pessic bàsic ben esmicolat (explicaré el procés en properes entrades al bloc) i d’altre a partir dels motllos que estan comercialitzats i que són especials per aquest ús. Un cop tenim les boletes de pa de pessic siguin de la manera que siguin, es cobreixen amb xocolata (també es pot fer amb Candy Melts que dona millors resultats, però no és tan bo de gust) i els podem acabar de decorar amb diferents Sprinkles o glassa.

-   CUPCAKES: És una espècie de magdalena plana que es pot decorar amb buttercream a la qual es pot afegir gust i color, fondant, glassa, merengue o Sprinkles. Aquest tipus de dolç té infinitat de receptes i possibilitats i en parlarem amb calma en properes entrades.

-    PASTISSOS DE FONDANT: El fondant és una pasta de sucre amb la qual podem decorar i personalitzar els nostres pastissos de sempre i donar acabats únics. A més a més, també ens pot servir per modelar figures que decorin els nostres pastissos. Podem trobar diverses marques de diferent tipus i característiques.

-     ALTRES DOLÇOS CREATIUS: El món de la rebosteria creativa és molt ampli, de fet avarca infinitat de dolços: pastissos decorats amb xocolata, macarons, donuts, gofres, bombons, etc. La creativitat no ha de tenir límits i la podem afegir a qualsevol dels postres que realitzem.

I ara que ja sabem una mica on ens estem ficant, és hora de parlar dels utensilis que necessitem per posar-nos a fer feina, però això, estimats i estimades, ho deixaré per la pròxima entrada!!


Fins aleshores, petons de sucre!

_________________________________________________________
Como ya comenté en la entrada de ayer, podemos considerar la repostería como un arte, esto es así por la diversidad de posibilidades que nos ofrece su elaboración y por las diferentes presentaciones que puede tener un dulce. Así pues, la repostería creativa no es sólo el arte de preparar dulces exquisito, sino también cuidar la decoración utilizando nuestra máxima creatividad. Nuestra imaginación no tiene ni debe tener límites, y es precisamente esto lo que marca la diferencia con la repostería artesanal típica, ya que no sólo es importante la calidad culinaria sino también el valor estético.
Por tanto, cuando hablamos de pastelería creativa o repostería creativa nos referimos a aquellos postres que han sido elaborados mediante técnicas de decoración que dan un toque de creatividad a nuestros dulces.
En el mundo de la repostería creativa podemos encontrar diferentes tipos de dulces que explicaré detalladamente a continuación:
     -       GALLETAS DECORADAS: Las galletas son un producto tradicional en el mundo de los          dulces y tienen un papel importante dentro de la repostería creativa. La glasa y el fondant       son la mejor elección para decorar galletas, pero no son la única, ya que también podemos       encontrar cortadores y sellos que permiten dar un toque de personalidad a nuestras                   galletas.

-       CAKEPOPS: Hay diferentes maneras de conseguir este apetitoso Chupa-chups de bizcocho, por una parte los podemos elaborar a partir de un bizcocho básico bien desmenuzado (explicaré el proceso en próximas entradas en el blog) y de el otro, a partir de los moldes que están comercializados y que son especiales para este uso. Una vez tenemos las bolitas de bizcocho sean de la manera que sean, se cubren con chocolate (también se puede hacer con Candy Melts que da mejores resultados, pero no es tan bueno de sabor) y los podemos acabar de decorar con diferentes Sprinkles o glasa.

-  CUPCAKES: Es una especie de magdalena plana que se puede decorar con buttercream a la que se puede añadir sabor y color, fondant, glasa, merengue o Sprinkles. Este tipo de dulce tiene infinidad de recetas y posibilidades y hablaremos con calma en próximas entradas.

-    TARTAS DE FONDANT: El fondant es una pasta de azúcar con la que podemos decorar y personalizar nuestros pasteles de siempre y dar acabados únicos. Además, también nos puede servir para modelar figuras que decoren nuestros pasteles. Podemos encontrar varias marcas de distinto tipo y características.

-       OTROS DULCES CREATIVOS: El mundo de la repostería creativa es muy amplio, de hecho abarca infinidad de dulces: pasteles decorados con chocolate, macarons, donuts, gofres, bombones, etc. La creatividad no debe tener límites y la podemos añadir a cualquiera de los postres que realizamos.

Y ahora que ya sabemos algo donde nos estamos metiendo, es hora de hablar de los utensilios que necesitamos para ponernos a trabajar, pero eso, queridos y queridas, lo dejaré para la próxima entrada!
Hasta entonces, ¡besos de azúcar!

2 comentaris:

  1. Ara ja hem queda mes clar quins tipus tenim disponibles per degustar.

    Pro el pastis ultim de kitkat i emanems com dic jo, hem pica molt la curiositat de com nasos es fa perque a d'estar bo de collons.

    Salut.

    ResponElimina
  2. Doncs Dani, si ho vols saber hauràs d'anar seguint el bloc diàriament!! Aviat escriuré el pas a pas. De fet, a partir de demà començaré a incloure receptes!! I ja saps, si en vols tastar algun... Només m'heu de convidar un dia a sopar/dinar i jo m'encarrego de les postres!! jejeje
    Petonets de sucre!!

    ResponElimina