Contacte

Si us voleu posar en contacte amb mi: alba.vives@hotmail.com / alba.vivesdos@gmail.com o al 652 03 11 88

dijous, 7 de novembre del 2013

QUÈ NECESSITEM PER COMENÇAR? / ¿QUE NECESITAMOS PARA EMPEZAR?

Com vam veure ahir, hi ha diferents tipus de postres creatius i, evidentment, cada un d'aquests requereix de diferents eines i tècniques per poder-los elaborar. 
El meu consell per aquells que comenceu és que us centreu en una única elaboració i que no ho vulgueu fer tot alhora ara que esteu començant, perquè aquesta afició és molt divertida, però també pot resultar molt cara i és millor que no us arruïneu en l'intent. En el meu cas vaig començar pel pastissos decorats amb fondant, perquè era el que més em cridava l'atenció, però vosaltres podeu començar per allà on vulgueu.

A continuació, mostro una petita llista de les eines imprescindibles que heu de tenir per elaborar cada un dels dolços que vam descriure en l'entrada anterior del bloc. Aquestes no són úniques ni invariables sinó tot al contrari, si trobeu alternatives que supleixin les eines que jo considero necessàries endavant, sempre és bo provar aquelles coses que tenim a casa i que pensem que ens podem servir.

  1. GALETES DECORADES: Per elaborar galetes decorades és imprescindible tenir un tallador de galetes, sigui de la forma que sigui. Les galetes decorades acostumen a ser molt perfectes, per tant és important que totes tinguin una forma bonica i regular. En el cas que les vulgueu decorar amb fondant és necessari, a part del fondant que és l'ingredient principal, que tingueu un rodet de cuina per estirar-lo. Jo us recomano que us en compreu un d'especial com el de la imatge, perquè els de fusta no solen ser gaire adients, tanmateix no cal que correu, doncs el de fusta us serveix perfectament per començar. Si pel contrari les voleu decorar amb glassa la dificultat canvia, perquè a part de necessitar la glassa, també haureu de tenir mànigues pastisseres i broquetes o bé biberons de boca petita i molta traça a l'hora de fer-los servir.

  2. CAKEPOPS: Per començar el millor és elaborar els cakepops a partir d'un pa de pessic bàsic ben esmicolat, perquè és la manera més barata de fer-ho, si pel contrari voleu que les boles siguin perfectes haureu de comprar el motllo o la màquina que veieu a les fotografies i, això, encareix el procés.

    Per fer-ho de la manera econòmica necessiteu el pa de pessic esmicolat barrejat amb una mica de butercream que serà la base d'aquest dolç (ja explicaré a properes entrades com es realitza aquest dolç tan original), pals de pinxo, xocolata fondant o Candy Melts per cobrir-los i algun Sprinkle per decorar.     
                                                                                
  3. CUPCAKES: Per fer els Cupcakes és imprescindible que tingueu capsules de paper i un motllo de Cupcake on introduir la capsula de paper, perquè la forma del Cupcake sigui perfecte. A més a més, per decorar els cupcakes necesitem una màniga pastissera amb diferents broquetes (de la forma que més us agradi) per afegir el buttercream per sobre.
  4. PASTISSOS DE FONDANT: El més important en aquest cas és tenir el fondant de colors o bé el fondant blanc i colorants per poder donar-li el color que vulguem. També és interessant que si ens decantem per aquest tipus de dolç compreu el rodet que he comentat abans i una superfície antiadherent, no és imprescindible però van tan bé que per mi sí que s'han convertit en eines imprescindibles! També és interessant que us compreu alguna eina de modelar com les de la fotografia i l'allisador per deixar el fondant sense rastre de ditades que són inevitables al manipular-lo.


  5. ALTRES DOLÇOS CREATIUS: Per elaborar aquests dolços només us cal imaginació, no hi ha un material específic, ja que segons el que penseu crear necessitareu uns estris o uns altres.

Actualment, podreu trobar mil botigues especialitzades en aquest sector, però, evidentment jo us recomano la botiga on jo compro: My Lovely Food. Per aquells que esteu a prop us podeu acostar directament a la botiga física a: Passeig Vicenç Bou, 39, 17257, Torroella de Montgrí. I, per aquells que esteu més lluny us recomano que doneu una ullada a la botiga on-line: http://shop.mylovelyfood.com/es/
També us vull recomanar la botiga de la gran professional que em va especialitzar en aquest sector, la Mar Varela, on podreu trobar, també, infinitat de productes. La Mar té botiga física, però a mi em queda massa lluny perquè està a: Calle Real, 247, Puerto Real (Cádiz). Afortunadament, també té una botiga on-line que és la que em queda més a mà: http://www.cocimarlatienda.com/


Bé i ara que ja sabeu que necessiteu i on ho podeu trobar, comenceu a posar fil a l'agulla, perquè al Raconet de Sucre, a partir de demà, ens posarem a fer feina de valent! Un munt de receptes i idees que haureu de posar a la pràctica. Som-hi, no perdeu el temps!!

Fins demà... Petonets de sucre!

_____________________________________


Como vimos ayer, hay diferentes tipos de postres creativos y, evidentemente, cada uno de estos requiere de diferentes herramientas y técnicas para poder elaborarlo.

Mi consejo para aquellos que empezáis es que os centréis en una única elaboración y que no deseéis hacerlo todo a la vez ahora que estáis empezando, porque esta afición es muy divertida, pero también puede resultar muy cara y es mejor que no os arruinéis en el intento. En mi caso empecé por pasteles decorados con fondant, porque era lo que más me llamaba la atención, pero vosotros podéis empezar por donde deseéis.

A continuación, muestro una pequeña lista de las herramientas imprescindibles que debes tener para elaborar cada uno de los dulces que describimos en la entrada anterior del blog. Estas no son únicas ni invariables sino todo lo contrario, si se encuentran alternativas que suplan las herramientas que yo considero necesarias adelante, siempre es bueno probar aquellas cosas que tenemos en casa y que pensamos que nos podemos servir.

  1. GALLETAS DECORADAS: Para elaborar galletas decoradas es imprescindible tener un cortador de galletas, sea de la forma que sea. Las galletas decoradas suelen ser muy perfectas, por lo tanto es importante que todas tengan una forma bonita y regular. En el caso de que las desees decorar con fondant es necesario, aparte del fondant que es el ingrediente principal, que tengas un rodillo de cocina para estirarlo. Yo os recomiendo que os compréis uno especial como el de la imagen, porque los de madera no suelen ser muy adecuados, sin embargo no es necesario que corráis  pues el de madera os sirve perfectamente para empezar. Si por el contrario las deseas decorar con glasa la dificultad cambia, porque aparte de necesitar la glasa, también debes tener mangas pasteleras y boquillas o biberones de boca pequeña y mucha habilidad a la hora de usarlos.
  2. CAKEPOPS: Para empezar lo mejor es elaborar los cakepops a partir de un bizcocho básico bien desmenuzado, porque es la manera más barata de hacerlo, si por el contrario deseas que las bolas sean perfectas deberás comprar el molde o la máquina que ves en las fotografías y, eso, encarece el proceso. Para hacerlo de la manera económica necesitas el bizcocho desmenuzado mezclado con un poco de butercream que será la base de este dulce (ya explicaré en próximas entradas como se realiza este dulce tan original), palos de pincho, chocolate fondant o Candy Melts para cubrirlos y algún Sprinkle para decorar. 
  3. CUPCAKES: Para hacer los Cupcakes es imprescindible que tengas cápsulas de papel y un molde de Cupcake donde introducir la cápsula de papel, porque la forma del cupcake  ha de ser perfecta. Además, para decorar los cupcakes necesitamos una manga pastelera con diferentes boquillas (de la forma que más os gusten) para añadir el buttercream por encima.
  4. TARTAS DE FONDANT: Lo más importante en este caso es tener el fondant de colores o bien el fondant blanco y colorantes para poder darle el color que queramos. También es interesante que si nos decantamos por este tipo de dulce compréis el rodillo que he comentado antes y una superficie anti-adherente, no es imprescindible pero van tan bien que ¡para mí sí que se han convertido en herramientas imprescindibles! También es interesante que compréis alguna herramienta de modelar como las de la fotografía y el alisador para dejar el fondant sin rastro de huellas que son inevitables al manipularlo.


  5. OTROS DULCES CREATIVOS: Para elaborar estos dulces sólo os hace falta imaginación, no hay un material específico, ya que según lo que penséis crear necesitareis unos utensilios u otros.

Actualmente, podéis encontrar mil tiendas especializadas en este sector, pero, evidentemente, yo os recomiendo la tienda donde yo compro: My Lovely Food. Para aquellos que estáis cerca os podéis acercar directamente a la tienda física a: Paseo Vicenç Bou, 39, 17257, Torroella de Montgrí. Y, para aquellos que estáis más lejos os recomiendo que echéis un vistazo a la tienda on-line: http://shop.mylovelyfood.com/es/
También os quiero recomendar la tienda de la gran profesional que me especializó en este sector, Mar Varela, donde podréis encontrar, también, infinidad de productos. Mar tiene tienda física, pero a mí me queda demasiado lejos porque está en: Calle Real, 247, Puerto Real ( Cádiz). Afortunadamente, también tiene una tienda on-line que es la que me queda más a mano: http://www.cocimarlatienda.com/


Bien y ahora que ya sabéis que necesitáis y donde lo podéis encontrar, empezar a poneros manos a la obra, porque en el Rinconcito de Azúcar, a partir de mañana, nos pondremos a trabajar ¡de lo lindo! Un montón de recetas e ideas que tenéis que poner en práctica. Vamos, no perdáis el tiempo!

Hasta mañana... Besitos de azúcar!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada